informatief: muziekopleiding

GA NAAR DE STARTPAGINA VAN DE VRIENDENKRING

 

Beste jongens en meisjes,

 

Ben je op zoek naar een leuke hobby? Waaraan je samen met je vriendjes en vriendinnetjes veel lol kunt beleven?
Wat dacht je dan van trompet spelen bij de fanfare? Of saxofoon? Misschien lekker hard op de trom slaan?

Muziek maken is hartstikke leuk. En samen met anderen is muziek maken nog veel leuker. Zeker als je snel je eigen instrument krijgt en leuk mee kunt spelen in onze jeugdfanfare, waar je muziek speelt van K3 tot klassiek. En dan hebben we ook nog veel andere leuke dingen voor jullie te doen, zoals schaatsen, kegelen, een zomerkamp, enz., enz….

Lijkt muziek maken bij de (jeugd)fanfare je leuk? Meld je dan snel aan, want binnenkort starten we weer met een nieuwe groep in onze opleiding. En vraag je vriendjes en vriendinnetjes of ze ook mee doen, want dat maakt het natuurlijk extra leuk.

 

                        Wie weet tot gauw !!

 

Beste ouders,

 

Hierboven hebben wij aan uw kind aangegeven dat muziek maken vooral leuk is. En dat is het ook! Maar het is meer dan dat, en daar willen wij u graag nader over informeren.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek maken een zeer belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van uw kind. Op jonge leeftijd zelf muziek maken bevordert integratie, stimuleert intelligentie, verbetert sociaal gedrag, bevordert schoolprestaties, verbetert het zelfbeeld en vermindert concentratieproblemen. De leeftijd van 7 of 8 jaar geldt daarbij als het ideale startmoment.

Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest. Dat heeft de fanfare niet zelf bedacht, maar dat is het overduidelijke resultaat van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, dat u na kunt lezen op bijvoorbeeld de website muziekmaaktslim.nl. Deze conclusies zijn toch belangrijke argumenten om muziek maken serieus te overwegen als een hobby voor uw kind. Want daarvan heeft het z´n hele leven voorsprong en plezier. En muziek maken, dat kan in alle soorten en maten bij onze fanfare, de meest veelzijdige Montforter muziekvereniging zowel qua instrumenten als muzieksoorten.

Kon. Fanfare ‘De Vriendenkring’ realiseert zich dat jeugdleden de basis vormen voor de toekomst en daarmee voor onze toekomstige muzikale successen. Daarom willen wij veel tijd en energie in onze jeugdleden investeren. Allereerst met een kwalitatief goede opleiding, die bij ons vanaf de eerste (blokfluit)les gegeven wordt. Vakbekwame en gediplomeerde docenten leveren daarbij op een plezierige manier voor elke leerling maatwerk, waardoor uw zoon of dochter elke les opnieuw weer gestimuleerd wordt. Ten tweede met een jeugdfanfare, waar uw kind op een leuke wijze met leeftijdsgenootjes leert samenspelen in een heus orkest. Vervolgens door binnen de ‘grote fanfare’ regelmatig muziekstukken te spelen, concerten te geven en zelfs evenementen te organiseren die ook uw kind erg aanspreken. Het showconcert ‘Turn Back Time’ is hiervan het meest duidelijke voorbeeld. En tenslotte door het organiseren van op de jeugd afgestemde nevenactiviteiten, waarbij het muziekinstrument niet altijd nodig is en vooral plezier maken voorop staat.

 

Kortom: de fanfare biedt een leuke hobby met levenslang plezier. Lid worden van onze fanfare is dus zo gek nog niet. Ook niet voor uw kind. Voor nadere informatie over de fanfare en onze jeugdopleiding kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

 

Vriendelijke groet,
Namens Kon. Fanfare De Vriendenkring,

 

Piet Wolters, voorzitter
Velvin 19       
0475-541768

 

Klik  hier om het filmpje over Muzikidz te bekijken (399 MB MP3-bestand).

Klik hier om het informatieblad over onze muziekopleiding te downloaden (66 kb PDF-bestand).

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op zondag 16 november 2014